Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чи будуть у міліціонерів водомети для розгону демонстрацій?

П'ятниця, 1 червня 2001, 13:34
Кабінет міністрів виділив МВС України 4 млн. грн. на придбання спеціального обладнання, необхідного для забезпечення правопорядку під час проведення масових заходів. Про це повідомляє агентство УНІАН, посилаючись на постанову Кабміну від 28 травня. Мінфіну доручено профінансувати зазначені витрати за рахунок резервного фонду уряду.

З цієї невеличкої інформації деякі Інтернет-видання зробили висновок, що на ці гроші міліція буде закуповувати водомети та гумові кийки. Таким чином, МВС серйозно готується до можливого повторення безпорядків 9 березня...

Кореспондент УП спробував підтвердити цю інформацію в центрі громадських зв'язків МВС України. Там нам відмовились якось коментувати сенсаційну новину: не підтвердили і не спростували її.

Для з'ясування цього важливого питання УП порадили звернутись до представника державного інженерно-впроваджувального центру "Спецтехніка" МВСУ Володимира Лоторєва. Він був дуже здивований таким повідомленням і сказав, що дуже хотів би подивитись на відповідну постанову Кабміну, оскільки нічого про це не знає.

"Однак якщо ця інформація відповідає дійсності, - зазначив Лоторєв, - можу вас запевнити, що закуповувати на ці гроші водомети українська міліція не буде". Виявилось, що подібну техніку українські правоохоронці не закуповують в інших країнах, а розробляють своїми силами.

За словами представника центру "Спецтехніка", розробка українських водометів тільки почалась і всі організаційні питання ще не врегульовані. Хоча у МВС не приховують, що дуже зацікавились досвідом західних колег: розробка "національних" водометів іде семимильними кроками.

У МВС припускають, що "таємнича" постанова Кабміну може стосуватись посилення заходів безпеки перед візитом Папи Римського до України.

А демонстранти можуть бути спокійними – поки водометами їх розганяти не будуть. Але все ще попереду...

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування