Генеральний прокурор не бачить. Не чує і не відчуває

П'ятниця, 1 червня 2001, 15:12
Генпрокурор України Михайло Потебенько не бачить необхідності в проведенні ще однієї експертизи тіла, знайденого у Таращі.

У п'ятницю на прес-конференції він заявив, що прокуратура "виходитиме з конкретної необхідності, а не з бажань". І тут же задав журналістам зустрічне питання: "Яку експертизу ще треба провести в Європі, яка в цьому необхідність?".

Потебенько нагадав, що раніше до проведення експертизи були залучені американські експерти, які "повністю підтвердили приналежність "таращанського тіла" Гонгадзе, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"В нас немає необхідності тримати труп в морзі, оскільки всі необхідні зразки були взяті", - говорить генпрокурор. Зараз питання зберігання тіла "вже не питання прокуратури, а Міністерства охорони здоров'я, якому належить судово-медична експертиза і морг".

Потебенько не проти, щоб рішення щодо поховання приймали рідні Гонгадзе. "Але деякі політикани грають на почуттях родичів, в цьому вся трагедія цієї справи", - переконаний генпрокурор.

Він також підтвердив, що на сьогодні справу про вбивство ще не розкрито, але слідство працює "над найбільш вірогідними версіями". Продовжується робота, під час якої шляхом виключення визначається коло можливих осіб, причетних до вбивства. "Ми ведемо активну роботу, підключивши Службу безпеки України і Міністерство внутрішніх справ по встановленню злочинців, виявленню і притягненню до карної відповідальності".

Від УП помітимо, що це вже не перший випадок абсолютно бездушного ставлення пана Потебенька до горя мами Гонгадзе. Таке враження, що його зозуля комусь підкинула. Чи розуміє пан Потебенько, що в матері Георгія вже нема на що сподіватися, що вона не зможе жити з думкою, що вона щось не зробила, на чомусь не змогла настояти. Невже навіть у такій ситуації, коли президента звинувачують в організації вбивства Гонгадзе, прокуратура не може піти назустріч мамі? Нехай навіть просто ради її спокою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування