Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Призначені ще три міністри

Вівторок, 5 червня 2001, 17:21
Призначені ще три міністри, два з них - члени уряду Ющенка. Новим міністром промислової політики України призначений Василь Гуреєв, який вже займав посаду міністра промполітики з липня 1997 по лютий 2000 року.

Міністром палива і енергетики перепризначені Станіслав Сташевський, освіти і науки - Василь Кремінь, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу президента.

До теперішнього часу призначено 17 нових членів Кабінету міністрів України на чолі з новим прем'єр-міністром Анатолієм Кінахом. Вакантними залишаються чотири портфелі - двох віце-прем'єрів, міністрів екології і транспорту.

Не дивлячись на те, що з 17 членів уряду 13 перепризначені, зберігає оптимізм з приводу коаліційності уряду перший заступник голови Верховної Ради Віктор Медведчук.

Він переконаний, що новий Кабінет міністрів буде коаліційним на 40-50%.

"Навіть ті призначення, які на перший погляд були і автоматичними, свідчать про те, що ті або інші політичні сили взяли на себе відповідальність і пропонували ті або інші кандидатури". Однак, тільки після завершення формування нового уряду можна буде говорити про те, що він в тій або іншій мірі може називатися коаліційним.

Принципу коаліційності буде додержано, і це стосується багатьох фракцій, в тому числі, СДПУ(О)". "Я не хочу говорити про всі пости, які отримає фракція, але вона їх отримає", - повідомив Медведчук.

Його фракція рекомендувала на пост голови Держкомітету з питань будівництва і житлової політики члена фракції Валерія Черепа. Кучма пішов на зустріч СДПУ(О) та зробив у вівторок таке призначення.

Крім цього, об'єднані соціал-демократи висували на пост міністра економіки члена партії Василя Рогового. СДПУ(О) також розглядає питання про можливість пропозиції кандидатур членів партії на пости держсекретарів міністерств. "Ми беремо на себе відповідальність за співпрацю з Кабінетом міністрів і за ті кадрові ініціативи, які ми запропонували".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування