Депутат і екс-футболіст Олег Блохін став комуністом

Середа, 6 червня 2001, 11:30
Народний депутат Олег Блохін увійшов у парламентську фракцію Компартії України.
Про це на початку ранкового пленарного засідання Верховної Ради України в середу повідомив голова парламенту Іван Плющ.

До Верховної Ради Блохін був обраний за партійним списком партії "Громада". До останнього часу він був позафракційним депутатом.

Олег Блохін – найтитулованіший футболіст на пострадянському просторі. Двічі, в 1975 і 1986 роках у складі київського "Динамо" він вигравав Кубок кубків. У 1975 році Блохіна було визнано найкращим футболістом Європи.

Не відмовляючись від депутатського мандата, Блохін відкрито працював на іншій роботі – в 2000 році від був тренером грецької футбольної команди "Іонікос", яку навіть вивів до фіналу Кубка Греції. Щоправда, у вирішальному матчі команда Блохіна поступилася АЄК з рахунком 0:3.

Крім переходу Блохіна до комуністів, поповнилася ще одна фракція - депутат Сергій Чукмасов, який за підтримку кандидатури Кінаха був виключений з фракції УНР, увійшов до фракції СДПУ(О).

Таким чином, зараз склад фракцій і груп виглядає так: фракції Компартії - 113, СДПУ(О) - 36, "Демократичний союз" - 28, "Батьківщина" - 26, УНР - 22, Партії зелених - 17, "Лівий центр" - 16, НДП - 16, "Реформи-Конгрес" - 16, "Яблуко" - 15, Народного Руху України - 14, групи "Трудова Україна" - 46, "Солідарність" - 21, "Регіони України" - 20.

У парламенті працюють 449 народних депутатів.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування