Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УНА-УНСО має факти про провокації з боку влади 9 березня

Четвер, 7 червня 2001, 12:37
Голова проводу УНА-УНСО Андрій Шкіль, який зараз утримується в СІЗО, вважає, що влада заздалегідь готувала провокації 9 березня. Він має факти, які це підтверджують.

Наприклад, в останні дні на допитах політв’язнів СІЗО СБУ їм почали пред’являти аудіокасету записів телефонних переговорів 7 березня 2001 року з офісу УНА-УНСО, говориться у заяві Шкіля.

УНА-УНСО впевнена, що підстав для підслуховування офісу партії не було, і розцінює цей факт, як цілеспрямоване переслідування політичної партії УНА-УНСО, а події 9 березня - як заздалегідь підготовану провокацію влади, щоб знищити непокірну партію.

Інакше як можна пояснити, що докази до кримінальної справи проти членів та керівництва УНА-УНСО правоохоронні органи збирали заздалегідь, так би мовити, ще до скоєння "злочину". В цьому ж контексті можна згадати і зовнішнє спостереження за керівником партії Андрієм Шкілем, починаючи з 5 березня, про що значиться в доповідній записці відділу "Т" (зовнішнього спостереження) СБУ до Печерського суду міста Києва. І нарешті, як пояснити те, що на Банковій каміння в правоохоронців полетіло лише через хвилину після того, як вони організовано прикрилися щитами, говориться у заяві.

"Пояснити все можна доволі просто - влада сама написала і розіграла сценарій так званих "масових заворушень" 9 березня. Тому УНА-УНСО вимагає допитати по справі масових заворушень 9 березня президента України Леоніда Кучму".

За даними Шкіля санкцію на прослуховування дав голова Київського міського суду Григорій Зубець, який зробив собі судову кар"єру на справах "антисоветчиків" та українських націоналістів. У 1984 році він головував на процесі по справі смертельно хворого дисидента Володимира Марченка та засудив його на 15 років, і Марченко через кілька місяців помер.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування