Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура звинувачує маму Георгія у зайвій емоційності

Четвер, 7 червня 2001, 14:16
Генеральна прокуратура розцінює заяви матері Георгія Гонгадзе, як ті, що грунтуються "на емоціях". Цинічна прокуратура в особі не менш цинічного Олексія Баганця надіслала пані Лесі чергову відписку. На цей раз вони вигородили Генпрокурора Михайла Потебенька, який на момент звернення до нього Георгія Гонгадзе був у відпустці. А тому і відповідати за власну бездіяльність не може.

З тексту листа виходить, що прокуратура у цій справі взагалі ні за що не відповідає, розслідування веде повно і ефективно. Як говориться, "біла і пухнаста". Тільки ось результату немає. Більш того, всі дії прокуратури до останнього моменту не тільки в нас, але і, наприклад, в "Репортерів без кордонів" викликають великі сумніви у неупередженості і прагненні докопатися до істини.

Створюється враження, що Генпрокуратура стала адвокатом влади, - думка президента "Репортерів" Робера Менара. Як з ним не погодитися?

Між тим пані Леся не збирається здаватися. Вона має намір довести судовий позов до Потебенька до кінця. Вона продовжує наполягати на проведенні остаточної експертизи за участю європейських експертів. Якщо вона не доб'ється останньої експертизи, вона собі цього ніколи не пробачить.

Наводимо повний текст відповіді Генпрокуратури матері Георгія із збереженням стилю.

Гонгадзе О. Т.
Шановна Олександро Теодорівно!

Генеральна прокуратура України розглянула Вашу заяву про відповідальність керівництва Генеральної прокуратури України про те, що сталося з Вашим сином та з інших питань.
Як Вам раніше повідомлялося, ми поділяємо Ваше горе як матері і співчуваємо, але Ваші претензії необгрунтовані і грунтуються на емоціях.Ваші попередні заяви з аналогічних питань вже розглядалися керівництвом Генеральної прокуратури і Вам надавалися з цього приводу грунтовні відповіді з посилкою на матеріали попереднього слідства.
Додатково роз'яснюю, що керівництвом Генеральної прокуратури не було допущено будь-яких порушень при розгляді звернення Вашого сина – Гонгадзе Г. Р.
В ході розслідування кримінальної справи за фактом умисного вбивства Гонгадзе Г. Р. було достовірно встановлено, що в момент надходження листа Вашого сина Генеральний прокурор України перебував у відрядженні. Його обов'язки виконував один із заступників Генерального прокурора України, який здійснив подальше спрямування даного листа для організації перевірки безпосередньому виконавцю. У цих його діях відсутні будь-які порушення, які б тягли за собою дисциплінарну чи будь-яку відповідальність.
Не можна погодитись із Вашим твердженням про те, що по вині, начебто. Генеральної прокуратури труп Вашого сина доведено до такого стану, в якому Ви бачили його при огляді.
Перш за все, Генеральна прокуратура України не відповідає за організацію збереження трупів у моргах, оскільки ці установи підпорядковані Міністерству охорони здоров'я України. Більше того, ще 11 січня 2001 року Ви письмово заборонили Генеральній прокуратурі передавати без Вашого дозволу труп для поховання іншим особам та дружині Вашого сина. Далі, починаючи з лютого 2001 року, після ідентифікації тіла, знайденого у Таращанському районі Київської області 2 листопада 2000 року як такого, що належить Гонгадзе Г. Р. та визнання Вас потерпілою по справі, Генеральна прокуратура теж не заперечувала проти його видачі Вам для поховання.
Наприкінці вважаю за потрібне ще раз підтвердити, що зусилля слідства по цій кримінальній справі були спрямовані виключно на її всебічне, повне та об'єктивне розслідування і встановлення осіб, які скоїли цей тяжкий злочин. Виходячи з цього, Ваші звинувачення на адресу органів прокуратури є безпідставними.

З повагою
Заступник Генерального прокурора України О. Баганець

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування