Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іванченку загрожує небезпека

Четвер, 7 червня 2001, 16:24
Громадський захисник Сергія Іванченка, який звинувачується в організації замаху на Наталю Вітренко, Дмитро Чорновол заявляє, що перебування його підзахисного у слідчому ізоляторі стає небезпечним.

За словами іншого захисника Олександра Оніщенка, керівництво СІЗО настроює ув'язнених проти Іванченка. Ідеальний варіант для замовників замаху на Вітренко - "немає людини - немає проблеми", говорить адвокат.

За даними Оніщенка, Іванченка вже намагалися отруїти. Крім цього, він повідомив, що підзахисний не визнає свою провину і стверджує, що в нього не було мотивів для замаху, а в суду немає доказів. "Виправдального вироку не буде, можливо, справу буде направлено на дослідування", - сказав Оніщенко.

Іванченко обвинувачується в організації 2 жовтня 1999 року в Кривому Розі замаху на кандидата в президенти України, лідера ПСПУ Вітренко. Тоді від вибуху гранати постраждали сама Вітренко і ще більше ніж 40 чоловік.

Сам Іванченко має намір оскаржити майбутній вирок Дніпропетровського обласного суду в міжнародному суді у Страсбурзі, повідомила дружина звинуваченого Інна Іванченко. "У міжнародному суді в Страсбурзі є всі матеріали по справі. Ми чекаємо тільки на рішення обласного суду", - сказала вона.

Дніпропетровський обласний суд має ухвалити вирок 14 червня і, як заявила Іванченко, її чоловіку загрожує тюремне ув'язнення терміном більше 10 років. Обвинувачення вимагає довічного ув'язнення Іванченка.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування