Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Баганця судитимуть

П'ятниця, 8 червня 2001, 11:33
Міністерство юстиції України подає в суд на заступника генерального прокурора Олексія Баганця. Цей чиновник напередодні заявив про намір Генпрокуратури притягнути до відповідальності міністра юстиції Сюзанну Станік "за службову недбалість".

6 червня на розширеному засіданні парламентського комітету з питань економічної політики заступник генпрокурора Олексій Баганець заявив, що Станік, яка займала пост міністра юстиції ще в уряді Віктора Ющенка, "повинна відповісти перед законом" за діяльність підлеглої Мінюсту структури "Укрспецюст". Ця струкура, стверджує Баганець, сприяла приватизації за заниженими цінами окремих прибуткових українських підприємств, серед яких - "Донбасенерго" і шинний завод "Росава", що не підлягають приватизації.

Мінюст розцінює заяви Генпрокуратури як "висловлювання, що паплюжать честь і ділову гідність керівництва і всього колективу Міністерства юстиції".

На свою користь міністерство приводить такі дані - тільки в минулому і нинішньому роках Державна виконавча служба Міністерства юстиції України забезпечила виконання більше ніж 5,5 мільйонів судових рішень. На користь держави стягнуто більше 600 млн. грн.

Раніше Генеральна прокуратура України звернулася з позовами до суду про розірвання договорів купівлі-продажу за борги майна "енергокомпаній ВАТ Донбасенерго" і "Луганськобленерго", а також 49% акцій найбільшого виробника шин СП "Росава", які контролювалися державою.

За словами Баганця, вже на початкових етапах розслідування виявлені порушення в діях державних виконавців, а також в оцінці і процедурі продажу майна. За 4 місяці поточного року порушено більше ніж 40 карних справ проти співробітників державної виконавчої служби і державного спеціалізованого підприємства "Укрспецюст".

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування