Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма "наїхав" на Інтернет

П'ятниця, 8 червня 2001, 20:58
За доброю традицією робити історичні заяви за межами батьківщини, у центрі Європи – італійському місті Вербанія – український "гарант" заговорив про "загрозу людям і народам", яка виникла в світі через існування Інтернет. Розмірковував про це Кучма на неформальному самміті в компанії 13 колег – президентів центральноєвропейських держав.

Спочатку Кучма говорив про щастя, яке несе людству розвиток технологій: "Революція в сфері комунікацій – одне з найбільших надбань людства на межі століть і тисячоліть". Але потім раптом почав говорити про труднощі і проблеми, які супроводжують цей технологічний стрибок: "Не бачити цього, не рахуватися з цим було б небезпечно і недалекоглядно".

Кучма уточнив, що має на увазі, передусім, мережу Інтернет. З його слів, на ряді європейських сайтів часто "поруч з пропагандою демократичних цінностей можна зустріти і ультранаціоналістичні гасла, інструкції терористам, порнографію й інші подібні прояви". І в таких відкриттях український лідер убачає "прямий виклик демократії, загрозу людям і народам, моральному здоров'ю нації".

У зв'язку з цими небезпеками Кучма нагадав слова президента Чехії Вацлава Гавела про те, що "Європа, яка не тільки навчила інших правам людини, але і породила Холокост, яка наділила ідейними імпульсами не тільки інформаційну революцію, але і знищення в небаченому масштабі природи, - така Європа повинна задуматися над двоїстістю свого внеску в навколишній світ".

На фоні таких прозрінь реверанси "гаранта" втратили будь-яку граціозність. Адже разом зі всіма негативами Кучма вважає за необхідне "помножувати позитивну складову розвитку постіндустріального суспільства" і при цьому зводити до мінімуму негативні наслідки світового розвитку, зокрема, революції в сфері комунікацій. "Ми є свідками того, що революція в сфері комунікацій відкрила нові і небачені раніше можливості для розширення в світі вічних цінностей, свободи і демократії", - цитує "гаранта" Інтерфакс-Україна.

Дивно, з чого б це Кучма почав обурюватися Інтернетом? Адже темою дискусії, в якій він брав участь, були заявлені саме "цінності свободи і демократії в Європі".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування