ГЕНПРОКУРАТУРА ЗНОВУ ВІДМОВИЛА В ЕКСПЕРТИЗІ ТІЛА

Понеділок, 2 липня 2001, 14:28
Генеральна прокуратура знову відмовляє матері Георгія Гонгадзе в праві провести останню експертизу тіла, яке було знайдене в Таращі. "Репортери без кордонів", що запропонували українській владі допомогу з експертизою у Європі, отримали офіційну відмову. Заступник генпрокурора Олексій Баганець повідомив генсекретаря "Репортерів" Робера Менара, що "всі необхідні експертизи тіла вже проведено, і генпрокуратура не бачить необхідності у залученні французьких експертів для проведення додаткової експертизи".

Тим часом, все ще не зрозуміло, чому Генпрокурор Потебенько звертався до ПАРЄ. В день прибуття делегації "Репортерів" про це повідомив адвокат пані Лесі Андрій Федур. Зараз він підтверджує, що Потебенько просив допомоги в проведенні додаткової експертизи "таращанського тіла". Адвокат переконаний, що Парламентська Асамблея не заперечуватиме проти пропозиції "Репортерів без кордонів" щодо залучення французьких експертів. Дійсно, "Репортери" кілька разів працювали за дорученням цієї шанованої європейської інституції.

Цікаво, що відповідь прокуратури направлена тільки Менару. Мама Георгія не отримувала офіційної відписки від Баганця. Адвокат збирається оскаржити рішення прокуратури, якщо пані Леся отримає негативну відповідь.

За матеріалами агентства Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування