Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дух Стахановщини в парламенті

Понеділок, 2 липня 2001, 16:07
Депутати готові прислухатися до слів Кучми про необхідність попрацювати понаднормово заради добробуту батьківщини. Саме із звернення Кучми, який пропонує парламентарям продовжити на два тижні сесію, почав понеділкову погоджувальну раду фракцій і груп спікер Іван Плющ. За його словами, жоден з присутніх "суб'єктів погоджувальної ради [уповноважені фракцій і комітетів] не заперечував" проти ідеї "гаранта".

На першому етапі Плющ готовий обмежитися зайвим днем для голосування – щоб задовольнити побажання Кучми. Якщо ж часу не вистачить, а хтось із депутатів проявить ініціативу і внесе проект постанови про продовження сесії, спікер поставить його на голосування.

Схвально відгукнувся Плющ і про новий закон про вибори, який у понеділок-вівторок буде ветований Кучмою. Єдине нарікання – пропорція мажоритарників-пропорційників: "Якщо ми такі, що ще не визріли, то треба зберегти 50:50"%.

На цьому тижні парламент також даватиме згоду на створення спеціальної слідчої комісії з питань розслідування діяльності банку "Україна".

Менш оптимістично налаштований спікер щодо шансів ухвалити податковий кодекс у таких часових рамках, щоб на його базі можна було сформувати бюджет 2002 року. "Я можу ствердно казати – це [зменшення податків] має підстави, і уряд має визначитися, за якими правилами він хоче грати, і внести пропозиції". Як випливає зі слів Плюща, все нині упирається у слово Кабінету міністрів, який має виступити з ініціативою щодо зменшення податків і ухвалення так званого "малого податкового кодексу". Якщо він це зробить, то Верховна Рада може проголосувати щодо внесення змін до чинних податкових актів або у найближчий четвер, або наступного тижня, який також буде сесійним. Але в цілому, запевнив Плющ, "бюджет 2002 року буде формуватися без Податкового кодексу", бо "малий податковий кодекс" – це, з його ж слів, вигадана категорія, перероблені старі податки.

Сам уряд у Плюща викликає теплі слова, хоча перші характеристики новому Кабміну він обіцяє дати не раніше, як мине 100 днів від початку його роботи. Особливе захоплення у нього викликають спроби виконавчої влади налагодити роботу з парламентом.

Плющ також повідомив, що новий Кабмін розробляє нову програму діяльності: "Мені відомо, що уряд працює над таким документом". Коли ж його буде подано на затвердження Верховній Раді, спікер не знає.

Читайте також:

Президент Кучма пропонує депутатам продовжити роботу Верховної Ради на два тижні, якщо вони не встигнуть розглянути всіх першочергових законів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування