Кучма знайшов крайнього - "хлопчика" Ющенка

Вівторок, 3 липня 2001, 12:00
Екс-прем'єр Віктор Ющенко винуватий у тому, що останні газові переговори між Україною і Росією провалилися.

На українсько-російських переговорах у Москві 27-28 червня про співпрацю в енергетичній сфері Росія запропонувала Україні оформити борг "НАК Нафтогаз України" за російський газ емісією євробондів на суму близько $1,4 млрд. Україна відмовляється від цього. Позиція країни така - держава не розраховуватиметься за комерційні борги. До речі, сам борг був накопичений саме в той час, коли компанією керував дуже близький тоді до Кучми Ігор Бакай.

Зараз Кучма категорично виступає проти перетворення корпоративних боргів НАК за російський газ у державні.

"Так питання взагалі ставитися не може. Ніколи корпоративні борги не будуть державними. Навіть якщо хтось зробить такий обман, що в нас навчилися робити в останні роки, ця позиція постійна і зміні не підлягає", - говорить Кучма.

Він недвозначно дав зрозуміти, що у провалі переговорів з Росією і ослабленні позиції України на цих переговорах винен Віктор Ющенко.

Коли журналісти спитали Кучму, чому Україні не вдалося домовитися з Росією про реструктуризацію боргів за газ, Кучма порадив їм спитати про це у "попереднього уряду".

"Російська Федерація ратифікувала угоду, яку підписали прем'єр-міністри України і Росії в грудні минулого року. Уряд шановного Віктора Андрійовича навіть не направив угоди до парламенту", - сказав він. Лише декілька днів тому новий уряд подав цю угоду на ратифікацію до Верховної Ради.

"Не знаю, що це за гра була, і кому вона була вигідна. Якщо не те підписав - відмовляйся від підписів, або інший хід зроби, однак, не можна у міждержавних угодах поводитися, як хлопчик", - цитує президента Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News