Віктор Ющенко формує новий демократичний блок

Вівторок, 3 липня 2001, 14:15
Бувший український прем'єр-міністр Віктор Ющенко, виступаючи перед учасниками економічного саміту в Зальцбурзі, заявив, що вже до вересня цього року він матиме демократичний коаліційний блок з числа представників ліво- і правоцентристських партій.

Водночас Віктор Ющенко наголосив на небезпеці, яка загрожує запровадженню ключових економічних реформ в Україні через брак керівництва країною, повідомляє ВВС з посиланням на Reuters.

"Це є найважливішим чинником, який обмежує дії нашого уряду", - цитує агентство слова Ющенка.

Повільне просування України шляхом реформ, на думку оглядачів, призвело до того, що країна не отримала нової угоди з Міжнародним валютним фондом і не може досягти поступу на переговорах з країнами-кредиторами відносно реструктуризації її боргів.

Як зазначив Віктор Ющенко, виступаючи перед учасниками Всесвітнього економічного форуму, ключовим моментом у відносинах України з Міжнародним валютним фондом є те, чи вдасться дотриматись збалансованого бюджету і забезпечити економічне зростання за умов теперішнього політичного вакууму.
Іншою важливою проблемою у відносинах обох сторін, на думку Віктора Ющенка, є реформування банківської системи України, включно з її національним банком.

"Світовий банк і МВФ сподіваються, що національний банк України буде в змозі реконструювати себе" – каже Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування