Кучма просить Кінаха і Плюща прийняти повний Податковий кодекс до кінця сесії

Середа, 4 липня 2001, 10:47
Президент Кучма звернувся з листами до прем'єр-міністра Кінаха і голови Верховної Ради Плюща в зв'язку з неприйняттям Податкового кодексу України.

Кучма закликає Плюща "зробити все необхідне" для прийняття Податкового кодексу на поточній сесії, а Кінаха – залучити фахівців для забезпечення його прийняття.

У обох листах зазначається, що відповідно до визначеної президентом України стратегії економічного і соціального розвитку на 2000-2004 роки Кабінет міністрів України ще в 1999 році вніс на розгляд парламенту проект цього документа, який 13 липня 2000 року був прийнятий за основу.

Враховуючи велике значення проекту для реформування податкової системи, своєчасного прийняття на новій податковій основі держбюджету України на 2002 рік, Кучма звернувся до Верховної Ради з проханням зробити все необхідне для прийняття Податкового кодексу на поточній сесії. Однак досі цей законопроект не прийнятий, зазначається в листах.

Главу держави непокоїть те, що замість прийняття Податкового кодексу пропонується обмежитися внесенням змін в окремі законодавчі акти з питань оподаткування (так званим "малим" податковим кодексом), а також те, що таку позицію народних депутатів підтримують деякі члени уряду.

У зв'язку з цим Кучма заявив Плющу і Кінаху, що цей варіант законопроекту є неприйнятним. На його думку, він "не відповідає концептуальним положенням стратегії економічного і соціального розвитку України, не забезпечує компенсації втрат бюджету від зменшення ставок оподаткування і видів податків, не забезпечує спрощення процедур податкового адміністрування, надійного захисту прав платників податків, стабільності податкового законодавства".

Кучма назвав Плющу ціну прийняття Податкового кодексу на поточній сесії – це буде "реальним підтвердженням прагнення парламенту діяти в інтересах свого народу".

Звертаючись до прем'єр-міністра, Кучма пише, що для забезпечення прийняття цього документа до кінця сьомої сесії необхідно залучити для роботи з депутатськими групами, фракціями і комітетами керівників відповідних міністерств і відомств, найбільш кваліфікованих фахівців, вчених і наукових співробітників.

Планувалося, що 7-я сесія парламенту завершить роботу 13 липня.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...