СДПУ(О) опановує інтелектом мас

Середа, 4 липня 2001, 11:55
Практично кожний сотий житель України, враховуючи старезних старців і несвідомих немовлят, фанатично слідкує за новинами партії Медведчука-Суркіса. Орган СДПУ(О) "Наша газета плюс" посів третє місце за підсумками передплатної кампанії на друге півріччя 2001 року – слово об'єднаної соціал-демократії щотижня буде тиражуватися в 430 тисяч примірників. На другому місці – незалежні і місцями опозиційні "Сільські вісті" з 526 тисячами передплатників. За кількостю передплатників лідирує аполітична "попса", газета життєвих історій "Порадниця", у якої 1,372 мільйона читачів.

За даними підприємства "Преса", передплатний тираж газети СДПУ(О) у порівнянні з першим півріччям зріс майже вдвічі, повідомляє Інтерфакс-Україна. Дивує, що при накладі партійного органу в 430 тисяч примірників чисельність партії становить 243 тисячі членів.

У першій десятці лідерів за передплатою також політичні проекти виконавчої і законодавчої гілок влади: газети "Урядовий кур'єр" (підписний тираж близько 112 тисяч примірників) і "Голос України" (українською і російською мовами – понад 102 тисячі).

На шостому місці за всеукраїнською передплатою – близька Кучмі завдяки Пінчуку газета "Факти і коментарі". Точніше – п'ятничний випуск газети, який в цьому півріччі буде доставлятися до 100 тисяч поштових скриньок (півроку тому у видання було 130 тисяч передплатників). Сьома – близька Ющенку завдяки Дорошенку газета "Україна молода", передплата якої складає більше 93 тисяч (знизилася із 148 тисяч).

Замикають першу десятку галузевий "Поштовий вісник" (понад 90 тисяч), прокучмівська "Робоча газета" (пільгова передплата, більше за 61 тисячу) і "Слово Батьківщини" – партійний орган партії Тимошенко (майже 60 тисяч примірників).

Газета об'єднаних соціал-демократів "Наша газета плюс" лідирує за тиражем серед партійних видань. Наймасовіша в минулому газета Компартії України "Комуніст" за підсумками передплати має тираж близько 68 тисяч примірників (українською і російською мовами). На третьому місці серед партійних органів – "Слово Батьківщини". Четверта – газета Соцпартії "Товариш", тираж передплати якої українською і російською мовами становить майже 45 тисяч (кількість передплатників органу СПУ знизилася з 80 тисяч). Далі – газета Народно-демократичної партії "Україна і світ сьогодні" (двомовний тираж – 24 тисячі) та "РУХ" (понад 35 тисяч, зменшився на 5 тисяч).

Серед популярних видань зросла передплата, зокрема, газет "Аргументи і факти", "Бізнес", "Ділова Україна", однак впали тиражі газет "Вечірній Київ", "День", "Известия-Україна", "Київські відомості", "Комсомольська правда в Україні", "Сьогодні" і ряду інших.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News