Чорномирдіна "нудить" від парламенту. Він віддає перевагу тиграм в Африці

Середа, 4 липня 2001, 14:23
З'ясовується, що Віктор Чорномирдін захоплюється полюванням і автомобілями. Він майже виріс у машині і не боїться стати сам на сам з тигром в Африці. Може навіть скластися враження, що Чорномирдіна розваги цікавлять більше за роботу.

З українською пресою Чорномирдін поводиться вільно, возить її з собою на події, в тому числі і в різні країни. Жоден з послів у Києві не має такого PR, як Чорномирдін, жодному з них преса не приділяє стільки уваги.

"Я - професійний шофер і виріс, можна сказати, в машині", - поділився спогадами посол на зустрічі з журналістами.

Для Чорномирдіна найцікавішим було полювання на тигра в Африці. Це трапилося минулого року. "Воно було вдалим, і це абсолютно інше полювання, ніж у нас, - там помилки не прощаються".

Посол зізнався, що все його життя - "боротьба". "У останні роки роботи в уряді боротьба часом була запеклішою, ніж з тиграми. Для мене це добра школа і великий гарт".

Кажучи про роботу у Києві, Чорномирдін пожалкував, що за місяць у Києві він ще ні разу не був на головній вулиці столиці - Хрещатику. "Тільки проїжджав машиною і ще ніде не був, був тільки в уряді, а в парламенті не був, і не піду - від своїх нудить".

Якщо вже говорити про справи, то Чорномирдін в принципі позитивно ставиться до ідеї створення зони вільної торгівлі в рамках СНД, хоч і вважає це питання надзвичайно політизованим.

Врешті решт, швидко освоївшись у столиці, Чорномирдін вирішив, що Україні можна робити "ривок в економіці".

Україна пережила "серйозний політичний етап в своєму житті". "Було розпалювання пристрастей, особливо з боку Заходу проти України, проти сьогоднішнього керівництва і проти законно обраного президента. Ми спостерігали кризу, яка, як я вважаю, була створена штучно, і щиро вболівали, бо розуміли, що відбувається. Ми раді, що керівництво гідно вистояло", - говорить Чорномирдін.

На його думку, зараз керівництво України докладає зусиль, щоб "отримати політичну стабільність". "Мені здається, це виходить: сьогодні і опозиція не верховодить, і пристрасті повтихали". Це, на думку Чорномирдіна, дає можливість для "певного ривка в економіці".

"Заяви нового уряду абсолютно вірні, наміри правильні, і тепер потрібен результат. На жаль, попереду - вибори до Верховної Ради України, а це призведе до певного нагнітання політичних пристрастей. Це дуже важливий період, до якого потрібно готуватися, і було б небажано, щоб це вплинуло на економіку".

За матеріалами Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
Усі новини...