Корупціонера хочуть призначити головою митної служби

Середа, 4 липня 2001, 18:20
"Одного з корупціонерів, щодо якого не завершене розслідування, але я знаю, що Генеральна прокуратура веде цю справу, зараз хочуть призначити головою Митної служби України". З такою традиційно сенсаційною заявою на слуханнях з проблем корупції виступив голова парламентського комітету з боротьби з організованою злочинністю і корупцією Юрій Кармазин. Звертався він до присутнього на засіданні прем'єра Анатолія Кінаха.

Депутат, щоправда, не назвав прізвища, оскільки, зі слів Кармазина, поки що "його провину не доведено судом".

Профільні комітети парламенту минулого і нинішнього скликань, зазначив
Кармазин, не змогли "подолати опір виконавчої влади, яка робить все, щоб вивести з-під парламентського контролю і впливу правоохоронні органи". Через це, відзначив він, не закінчено цілої низки справ з боротьби з корупцією, не притягнуті до карної відповідальності посадові особи, в тому числі деякі міністри, які кілька років назад отримували хабарі по $100 тисяч.

Він також звернув увагу на те, що значна кількість депутатів, обраних до Верховної Ради, поєднують свої пости, керуючи підприємствами, міністерствами, фірмами, учбовими закладами і радами банків.

Глава комітету також підкреслив, що корупція є однією з найболючіших проблем суспільства, зазначивши при цьому, що вона загрожує національній безпеці України. За його словами, корумповані стосунки все більш витісняють правові. Кармазин зазначив, що дані соцопитувань свідчать про те, що абсолютна більшість громадян - 87,9% - вважають корупцію приналежністю України. Це, зі слів депутата, означає, що легітимна влада зменшує свій вплив на суспільні процеси, і відбувається підрив основ управління суспільством.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування