Помилка губернатора?

Четвер, 5 липня 2001, 18:11
Новий спосіб боротьби з корупцією винайшов однойменний комітет парламенту. Він пропонує брати чиновників, що підозрюються в нечистих руках у момент, коли у тих ослаблений імунітет – в період, коли з однієї роботи вони пішли, а на нову ще не призначені.

Степан Сенчук – один з найбільш злісних любителів сучасності посидіти одночасно відразу в двох державних кріслах – може залишитися взагалі без роботи. Після звільнення з посади губернатора Львівщини руками Кучми в цей четвер він подав у відставку з посади глави Львівської облради. Заява про відставку голови була оприлюднена в четвер під час засідання сесії Львівської обласної ради. Мотиви свого вчинку Сенчук колегам не пояснював. Облрада прохання шефа задовольнила, а новим головою обрала першого заступника губернатора Ярослава Гадзало.

В цей же день у кулуарах Верховної Ради почала поширюватися інформація про те, що Сенчука мають призначити торговим аташе в одне з посольств України або на високу посаду в одному з міністерств. У відповідь на чутки комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Верховної Ради звернувся до прем'єра Кінаха і глави МЗС Зленка з проханням не призначати Сенчука на нову роботу доти, доки не буде з'ясована його причетність до фактів зловживання службовим положенням.

Про таке рішення комітету Кармазіна заявив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна у Львові член комітету Ігор Пилипчук. З його слів, в середу в ході парламентських слухань по боротьбі з корупцією прізвище екс-голови Львівської облради називалося в ряду найбільших корупціонерів України. Пилипчук підкреслив, що йому не відомі конкретні факти зловживання з боку Сенчука, однак той, з його слів, жодного разу не спростував обвинувачень, які неодноразово висувалися проти нього в пресі.

Саме тому, вважає член комітету, спочатку ці факти повинні перевірити правоохоронні органи. І тільки після того, коли буде доведена непричетність Сенчука до зловживання, він зможе претендувати на якусь високу державну посаду.

Крім підозр на зразок тих, які є у комітету Верховної Ради з питань корупції, Сенчук відомий також як губернатор, який, всупереч закону, кілька років суміщав пости голови Львівської обладміністрації та Львівської облради. Свою позицію він пояснював тим, що на першу посаду його призначив Кучма, а на другу обрали облдепутати.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування