Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німецький експерт критикує законопроект про заборону переходу депутатів з фракції до фракції

П'ятниця, 6 липня 2001, 11:29
У жодній з демократичних країн Заходу немає закону, згідно з яким парламентарій разом з виходом з фракції позбавлявся б депутатського мандату.

Підготовлений в Україні законопроект, який пов'язує вихід з депутатської фракції з членством у парламенті, загрожує розвитку внутрішньопартійної демократії, вважає німецький політолог Александер Отт.

Такий законопроект у четвер розглядав Конституційний суд України, який визнав його таким, що не суперечить Основному закону країни.

В інтерв'ю "Німецькій хвилі" берлінський політолог Александер Отт неоднозначно оцінив законопроект, навколо якого зараз в Україні точиться дискусія. "Таке нововведення може позитивно вплинути на покращання фракційної дисципліни і навіть підвищити ефективність роботи парламенту. Водночас ним можуть скористатися також противники внутрішньопартійної демократії. Партійні лідери таким чином отримають додатковий інструмент для встановлення авторитарного правління в рамках партії", - зауважив політолог Александер Отт.

На думку німецького експерта, рішення Конституційного суду зайвий раз доводить, що в Україні досі відсутні справжні політичні партії західного зразка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування