В серпні завершиться будівництво нафтопроводу Одеса-Броди

П'ятниця, 6 липня 2001, 11:43
19 серпня на кордоні Одеської та Вінницької областей буде заварено останній так званий "золотий стик", що означатиме завершення будівництва нафтопроводу "Одеса-Броди".

За словами голови правління державного акціонерного товариства "Магістральні нафтопроводи "Дружба", Любомира Буняка, нова транспортна магістраль зможе прийняти нафту вже у першому кварталі 2002 року. Але й досі не вщухають дискусії про доцільність цього проекту та наповнення трубопроводу.

Зокрема, секретар РНБОУ Євген Марчук вважає, що цей проект може стати "пам'ятником українського політиканства". На його думку, сьогодні ніхто не може відповісти на питання про те, де брати нафту, яку планується транспортувати майбутнім нафтопроводом, повідомляє "Німецька хвиля".

Любомир Буняк, однак, настроєний оптимістично. На зустрічі з потенційними замовниками з Чехії, Словаччини, Угорщини, Австрії, Німеччини та Польщі, які днями відвідали Одесу, він запевнив, що проблем з наповненням трубопроводу та його експлуатацією не буде. Експерти висловлюють сподівання, що нафтопроводом Одеса – Броди транспортуватиметься також каспійська нафта, яка містить менше сірки і тому є більш якісною.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування