Столична міліція займається фіктивними справами

П'ятниця, 6 липня 2001, 17:01
Прокуратура Києва виявила факти фальсифікації результатів роботи по боротьбі із злочинністю, зокрема, в сфері економіки. Одне з районних відділень міліції столиці спеціально завищує звітність по боротьбі з корупцією.

Прес-група Київської міськпрокуратури повідомляє, що під час перевірки достовірності статистичних показників злочинності в Києві виявлено, що протягом першого кварталу цього року слідчі Старокиївського районного управління Головного управління МВС України у Києві ніби то порушили 30 карних справ за 86 статтею Карного кодексу "розкрадання державного або колективного майна в особливо великих розмірах".

Підставами для порушення цих карних справ стали начебто виявлені факти розкрадання колективного майна в особливо великих розмірах. Були складені фіктивні документи про продаж акцій Державної акціонерної енергетичної компанії "Києвенерго" у 1997-1998 роках.

Прокуратура Києва заявляє, що 10 карних справ порушені "за надуманими фактами" здійснення злочинів. "Ніхто і ніколи таких злочинів не чинив, ніякого розкрадання не виявлялося", - заявляє столична прокуратура.

20 квітня 2001 року за фактом зловживання службовим положенням і посадової фальсифікації працівників Старокиївського райуправління ГУМВС у Києві прокуратурою Києва порушено кримінальну справу. Звільнено з посади заступника прокурора Старокиївського району за незадовільний прокурорський нагляд.

У той же час високопоставлений представник Головного управління МВС України у Києві у відповідь на прохання агентства Інтерфакс-Україна прокоментувати це повідомлення, висловив здивування з приводу того, що прокуратура міста оприлюднила висновки до закінчення слідства.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування