Тимошенко позитивно оцінює зрив паралельної роботи української та російської енергосистем

Середа, 1 серпня 2001, 10:11
Колишній віце-прем'єр України Юлія Тимошенко позитивно оцінила факт непоновлення з 1 серпня паралельної роботи української та російської енергосистем. На думку Тимошенко, це свідчить про те, що уряд зрозумів небезпеку такого кроку, повідомляє "Німецька хвиля".

Раніше про неготовність об'єднати енергосистеми заявила російська сторона.

Юлія Тимошенко, яка була віце-прем'єром з питань енергетики в уряді Віктора Ющенка і протягом тривалого часу чинила опір об'єднанню енергосистем України та Росії, пояснює зрив українсько-російських домовленостей усвідомленням урядом Анатолія Кінаха небезпеки постачання російської електроенергії на вільний ринок України та її транзиту в країни Західної Європи.

На думку екс-віце-прем'єра, це загрожує тотальною руйнацією українського національного виробництва: "Перед тим, як зробити таку тотальну загальнонаціональну помилку, вони все ж таки трохи думають. І це дає надію, що Україна не втратить остаточно своїх природних можливостей виробництва", заявила Тимошенко.

Функціонери мінпаливенерго зараз уникають прогнозу подальшого ходу переговорів з Росією щодо об'єднання енергосистем двох країн. Але в приватному спілкуванні дехто каже, що це об'єднання відбудеться 1 вересня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування