Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Будівництво нафтопроводу Одеса-Броди буде завершене до 10-ї річниці незалежності України

Середа, 1 серпня 2001, 10:25
Будівництво нафтопроводу Одеса-Броди буде завершено до 10-ї річниці незалежності України, заявляє голова парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Олекса Гудима. Як повідомляє "Німецька хвиля", за його словами, до проекту можуть долучитися США.

Сполучені Штати Америки розглядають нафтогін Одеса-Броди не лише в економічному аспекті, а й у політичному, вважає Олекса Гудима. З економічної точки зору, на його думку, Вашингтон хоче мати пріоритетний вплив на реалізацію цього багатомільярдного проекту і на володіння "краниками" прокачування каспійської нафти.

Щодо політичного аспекту, то, як зазначив Гудима, між Вашингтоном та Москвою йде боротьба за Україну. "Подивіться скільки візитів: з одного боку – активність Росії, Черномирдін, Путін. З другого – активні контакти президента Кучми з Квасьнєвським, роль Польщі в українсько-польсько-американських відносинах, візит Кондоліззи Райс. Небачена активність для такого періоду", - зазначив Олекса Гудима. Він також висловив переконання, що після добудови нафтогону й терміналу в Одесі Україна зможе не лише здобути енергетичну незалежність від Росії, а й отримати комерційний зиск, транспортуючи нафту далі на Захід.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування