Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Сочі почався неформальний самміт СНД

Середа, 1 серпня 2001, 11:01
Сочинський самміт СНД, який пройде 1-2 серпня, буде відрізнятися від всіх попередніх своїм неформальним характером. Зокрема, як повідомив "Інтерфаксу" відповідальний співробітник адміністрації президента РФ, не буде урочистого відкриття, не планується і прийняття яких-небудь спільних документів, навіть комюніке.

Головна мета зустрічі у верхах - дати можливість всім 10 главам країн-учасниць самміту зустрітися з тими, з ким вважають за необхідне. Ідея зустрічей "всі з усіма" народилася ще на самміті в Мінську 1 червня цього року і запропонована до здійснення в Сочі президентом РФ Володимиром Путіним.

Президент Росії має намір зустрітися з главами дев'яти країн-учасниць самміту (не приїдуть тільки президенти Туркменії і Грузії). Зокрема, під час зустрічі з президентом України Леонідом Кучмою, яка буде сьомою, передбачається обговорити тему енергопостачання. На зустрічі з президентом Вірменії Робертом Кочаряном - підготовка до візиту глави російської держави в Вірменію, з президентом Білорусії - питання розвитку співпраці в рамках Союзу Росія - Білорусія і так далі. Заплановані і двосторонні зустрічі глав інших держав.

Загальна зустріч всіх президентів пройде другого дня роботи самміту, тобто в четвер, 2 серпня.

Як повідомили "Інтерфаксу" джерела з адміністрації президента РФ, В.Путін в своєму привітальному виступі проінформує колег про зустріч "вісімки" в Генуї і про свої переговори з президентом США Джорджем Бушем.

Інтерфакс-Україна



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...