Становище спортсменів України украй тяжке

Середа, 1 серпня 2001, 11:33
П'ятеро українських легкоатлетів, що мають високі спортивні титули, підписали лист "відчаю" на ім'я президента Леоніда Кучми, в якому звертають увагу глави держави на тяжке становище спортсменів.
Харківська газета "Час" приводить ряд уривків з листа на адресу глави держави.

Зокрема, в посланні говориться, що гроші на проведення тренувального збору до чемпіонату світу по легкій атлетиці, який відбудеться з 3 по 12 серпня в Едмонтоні, спортсменам "довелося вишукувати самостійно".
"Як наслідок, власні 110-130 кг ваги протягом двох місяців ми повинні прогодувати за 25 гр. в день, в той час як пересічна футбольна команда, готуючись поруч з нами до чергового матчу другої ліги, харчується на 52 гр., - "говориться в зверненні.

Підписанти також повідомляють, що "на власну зарплату в 120 гр. проблематично підтримувати штани своїми силами".
Легкоатлети звинувачують в бездіяльності Федерацію легкої атлетики України, стверджуючи, що внаслідок цього в національній команді загублені "єдність і спортивний дух".

"Звернутися до Вас ми вирішили від відчаю. Справа в тому, що ні в Держкомспорті, ні в Федерації легкої атлетики України нас або не чують, або не хочуть чути", - підкреслюється в листі.

Звертання підписали олімпійський бронзовий призер Олександр Крикун, віце-чемпіон світу Андрій Скварук, чемпіонка світу і Європи Віта Павлиш, чемпіон світу Юрій Бєлоног і призер чемпіонату Європи Роман Вирастюк.


Інтерфакс-Україна







Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...