Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні уп'яте відмічається День Військово-морських сил

Середа, 1 серпня 2001, 14:32
У середу в Севастополі проходить святкування з нагоди Дня Військово-морських сил України. Це свято відмічається традиційно 1 серпня, вже уп'яте.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", святкові заходи в Севастопольському гарнізоні почалися ще 31 липня урочистими зборами "На варті морських рубежів" і концертом Ансамблю пісні і танцю українського флоту, творчих колективів міста.

Як і в попередні роки, групі військовослужбовців вручили ключі від квартир, побудованих на кошти Київської міської адміністрації.

У середу вранці на кораблях, судах і у військових частинах відбулося урочисте підняття Державного прапора України, прапора ВМС і прапорів розцвічування. Потім загін бойових кораблів, катерів і суден (12 - ВМС, 3 - Морської охорони Прикордонних військ України і 2 кораблі Чорноморського флоту Російської Федерації) вийшов у море. Українські моряки разом з шефськими делегаціями з регіонів на зовнішньому рейді порту Севастополя віддали почесті загиблим в роки Великої Вітчизняної війни морякам, поклали на воду квіти і вінки.

Потім загін кораблів спільно з яхтами - учасницями "Козацької регати" урочисто пройшов на рейді в супроводі літаків і вертольотів.
Планується змагання яхтсменів на приз заступника міністра оборони України - командувача ВМС, гонки на шлюпках.

У цей день жителі і гості Севастополя можуть відвідати кораблі українського флоту, відбудуться зустрічі шефських делегацій з військовими моряками. Вдень на Приморському бульварі почнеться святковий концерт творчих колективів-учасників фестивалю "Дзвени піснями, земле моя!". Після цього на площі ім. Нахімова відбудеться гала-концерт зірок української естради.

Увечері в Севастопольській бухті буде проведений карнавал на воді, який завершиться святковим салютом і фейєрверком о 22.00.



Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування