Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нардеп Григорій Омельченко пропонує заслухати генерального прокурора

Середа, 1 серпня 2001, 18:37
Народний депутат України, член групи "антимафія" Григорій Омельченко збирається на початку наступної парламентської сесії внести пропозицію заслухати генерального прокурора України Михайла Потебенька з так званої "справи Деркачів".

Омельченко повідомив, що він також внесе запит про неналежне виконання генпрокурором своїх службових обов'язків.

Депутат нагадав, що в Генпрокуратуру і Службу безпеки України був направлений депутатський запит "для розгляду питання про порушення карної справи і розгляду фактів, які мають ознаки злочину в діях екс-глави спецслужби Леоніда Деркача, його сина - народного депутата Андрія Деркача, громадянина Вадима Рабіновича і інших осіб".

Основою для такого запиту послужили матеріали, розміщені журналістом Олегом Ельцовим на сайті інтернет-газети "Україна кримінальна", в яких мова йде про вказаних осіб і їх дії.

"У відповіді з Генпрокуратури за підписом М.Потебенька було вказано, що основ для порушення карної справи щодо перерахованих осіб немає", - сказав Омельченко. Депутат вважає, що генпрокурор "знехтував законом". Як стверджує Омельченко, в порушення діючого Карно-процесуального кодексу України протягом 10-ти днів Потебенько не виніс ні постанови про порушення карної справи, ні постанови про відмову в ній.

Він також повідомив, що у відповіді на депутатський запит, який був зроблений на ім'я глави СБУ Володимира Радченка, підтверджується, що всі документи, розміщені на сайті Ельцова і що мають гриф "секретно", "є справжніми". "Проведеними експертизами встановлено, що значна частина цих документів містить державну таємницю", - відзначив Омельченко.

З його слів, зараз СБУ в рамках розслідування карної справи, порушеної за фактом розголошування державної таємниці, перевіряє, хто з посадових осіб, що мали доступ до цих документів, допустив "злочинну недбалість". Омельченко стверджує, що доступ до документів мали президент України Леонід Кучма, керівництво Ради національної безпеки і оборони України, СБУ, Головного розвідувального управління Міністерства оборони України і Міністерства внутрішніх справ.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування