Путін чекає ефективних результатів від своїх зустрічей з лідерами країн СНД

Середа, 1 серпня 2001, 19:59
Президент Росії Володимир Путін вважає, що незапрограмовані зустрічі, яким є нинішній неформальний самміт СНД в Сочі, можуть проходити з більшим ефектом, ніж "забюрократизовані".

Відповідаючи на питання "Інтерфаксу", В.Путін зазначив, що чекає від цих зустрічей великих результатів. "І це зрозуміло, оскільки за межами Росії проживає 20 млн. російськомовних людей, - сказав президент. - Від того, як будуватимуться стосунки країн СНД з Російською Федерацією, багато буде залежати в їх долі".

"Незайвим буде нагадати, - продовжував В.Путін, - що між Росією і іншими країнами склалися і будуть розвиватися далі тісні контакти в сфері економіки, фінансів, в галузі гуманітарних відносин".

Президент знову підкреслив, що у зовнішній політиці Росії взаємовідношення з країнами СНД "є пріоритетом номер один".
"Ми знаємо, що зараз економіка Росії певною мірою на підйомі, так само як і економіки інших країн Співдружності, - відзначив В.Путін. - Це вимагає відповідних зусиль всіх разом для промислового розвитку, а також для зміцнення взаємних контактів у всіх напрямках, включаючи зовнішньополітичний, сферу оборони і безпеки".

На неформальному самміті СНД закінчився перший етап взаємних зустрічей керівників десяти держав СНД. Заплановано, що президент Росії зустрінеться за два дні роботи самміту з усіма дев'ятьма прибулими керівниками країн СНД.

По кількості зустрічей після В.Путіна лідирує президент України Леонід Кучма. Зокрема, в його графіку - зустрічі з президентами Молдавії, Вірменії, Узбекистану, Казахстану і Киргизії.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...