Масові акції протесту на День незалежності опозиція не проводитиме - Томенко

П'ятниця, 3 серпня 2001, 12:07
Відновлення в Україні політичної активності не варто очікувати раніше середини осені, вважає політолог Микола Томенко.

За його словами, опозиційні сили, які раніше оголосили про масові акції протесту в день незалежності України, усвідомили закономірність сезонного спаду громадської активності українського суспільства.

Лідери громадського комітету "За правду!" оголосили про свій намір подорожувати цього дня по Дніпру. Штаби Форуму національного порятунку та соціалістичної партії не підтвердили, що ці організації готуються до масштабних вуличних акцій.

Лише нечисленний гурт активістів організації "Самостійна Україна" з 17 серпня проводить голодування протесту під адміністрацією президента з вимогою звільнити одного з членів цієї організації. Поки що вони досягнули лише рішення Мінського райсуду Києва щодо примусового притягнення верхівки компартії України до участі в засіданнях у справі гурту "Самостійна Україна". Через байдужість влади до їхніх вимог решта учасників голодування протесту погрожує вдатися до більш радикальних дій. "Ці люди не знайшли іншого способу висловити свої політичні потреби, але зараз неможливо мобілізувати людей на будь-які заходи протесту," - вважає Микола Томенко.

Відновлення циклу політичної активності суспільства політолог очікує в кінці вересня, або на початку жовтня.

"Німецька хвиля"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...