Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Акції "Укртелекому" почнуть продавати вже в серпні

П'ятниця, 3 серпня 2001, 18:33
ВАТ "Укртелеком" розробило Положення про пункти прийому заяв громадян на пільгове придбання акцій, - повідомило УФС джерело на підприємстві.

За даними джерела, пільговий продаж акцій підприємства почнеться в серпні і продовжиться 4 місяці (особи, які не належать до керівної ланки компанії і мають право на придбання акцій ВАТ "Укртелеком" на пільгових умовах, отримають по 3 060 акцій).

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України, в державній власності закріпляється 50% акцій плюс 1 акція ВАТ "Укртелеком", а для продажу пільговим категоріям акціонерів буде запропоновано 13% акцій мінус 1 акція (в тому числі 2,08% - працівникам підприємства, 5,92% - іншим громадянам, що мають право на пільгове придбання акцій, 5% - керівникам підприємства, які мають право на додаткове придбання акцій на пільгових умовах). 37% акцій буде згодом запропоновано до продажу на відкритих торгах.

У цей час ВАТ "Укртелеком" контролює більше 80% ринку телефонного зв'язку України. Статутний фонд підприємства становить 4 681 562 тис. грн., номінальна вартість однієї акції - 0,25 грн. За підсумками першого кварталу поточного року балансовий прибуток ВАТ "Укртелеком" становив 134 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування