Американські конгресмени поздоровляють Україну з річницею незалежності

Субота, 4 серпня 2001, 14:24
Сполучені Штати Америки повинні і надалі допомагати Україні в проведенні демократичних реформ і побудові ринкової економіки, а також сприяти її вступу до європейських і трансатлантичних структур.
Про це говориться в резолюції Палати представників Конгресу США, прийнятої в зв'язку з святкуванням 10-й річниці Незалежності України, що наближається (24 серпня).

Конгресмени відзначили необхідність для України продовжити зусилля по підтримці балансу між виконавчою і законодавчою гілками влади з метою подальшого проведення демократичних реформ і зміцнення громадянського суспільства.
У резолюції також зазначається, що проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року привело до дезінтеграції Радянського Союзу.

Крім цього, говориться в документі, Україна і США, засновуючись на своїй прихильності до демократичних цінностей, заявили про рішучість налагодити широку і тривалу співпрацю, що було закріплено в 1994 році в Хартії про українсько-американське партнерство, дружбу і співпрацю. Також, відзначається в документі, Україна - країна, яка є особливим партнером НАТО з 1997 року.

Прийняття демократичної Конституції в 1996 році і проведення на її основі президентських і парламентських виборів дозволили відійти від колишньої комуністичної моделі однопартійного тоталітарного управління, говориться в документі.

Американські конгресмени підкреслюють, що після проголошення незалежності Україна успішно трансформувалася з колонії Радянської імперії в гідну себе миролюбну державу, яка встановлює зразкові відносини з сусідніми країнами і послідовно прямує курсом європейської інтеграції.


Інтерфакс-Україна




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News