Уроки футболу у школі слугуватимуть олігархізації України - Томенко

Понеділок, 6 серпня 2001, 16:04
Ідея введення в школах уроків футболу слугуватиме подальшій олігархізації України, вважає директор Інституту політики Микола Томенко.

Безумовно, сама по собі така ідея, на думку директора Інституту політики, сприяла б розвитку дитячого спорту в країні. Однак, підкреслив він, за сьогоднішніх політичних реалій в Україні вона насамперед слугуватиме подальшій олігархізації країни та збереженню авторитарної системи освіти.

Це зумовлене тим, що в Україні склалась ситуація "зрощення політики і спорту", коли "певні політичні сили визначили для себе пріоритетні бізнесово прибуткові галузі спорту і працюють саме з ними, закріплюючи в цих галузях домінування окремих кланів або сімей". Однією з таких галузей, вважає Томенко, є футбол.

"Я не проти дитячого футболу, але я проти авторитарної моделі школи, де школярі, всі як один, повинні вивчати біографію Леоніда Кучми та грати у футбол", - пояснив він.

За таких реалій, наголосив керівник Інституту політики, дитячий футбол як система підготовки дітей до професійного спорту і спроба зробити футбол обов'язковим предметом в школі "є різними речами".

Укроп з посиланням на УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News