Кучма повернув у ВР закон "Про статус місцевих депутатів"

Понеділок, 6 серпня 2001, 19:44
Президент України повернув в Верховну Раду закон "Про статус депутатів місцевих рад", прийнятий парламентом в новій редакції 11 липня.

Тоді депутати не погодилися з пропозицією глави держави відмінити статтю, що встановлює порядок залучення депутатів місцевих рад до відповідальності і недоторканість депутатів місцевих рад, яка вводиться.

Парламент також не погодився з пропозицією глави держави вилучити з тексту закону положення про депутатські фракції і розповсюдив права депутатських фракцій і на депутатські групи в місцевих радах.

У своїх пропозиціях, зареєстрованих у Верховній Раді 6 серпня, Кучма зазначає, що цей закон, який неодноразово повертався президентом на повторний розгляд, не може бути підписаний, оскільки в ході останнього розгляду не було враховано жодної з пропозицій глави держави.

Президент, зокрема, пропонує виключити з прийнятої 11 липня редакції закону норму про додаткові гарантії недоторканості депутатам місцевих рад.

Пропозиції президента також стосуються права депутатів місцевих рад звертатися до правоохоронних і контролюючих органів, місцевих органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування. Тут зазначається, що права депутатів місцевих рад не можуть бути ширшими, ніж у народних депутатів.

Як відзначає президент, Конституції не відповідають закріплені в новій редакції закону норми про надання більших прав фракціям, сформованим на основі політичних ознак.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...