Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головою Держкомрезерву України призначений Куратченко

Середа, 8 серпня 2001, 10:55
Президент Кучма призначив Головою Державного комітету України з державного матеріальному резерву Володимира Куратченка.

Держкомрезерв створений указом президента на базі Державного агентства з управління державним матеріальним резервом, яке очолював Євген Червоненко.

За місце Червоненка давно боролися різні фінансово-політичні угруповання. Нещодавно прокуратура Старокиївського району Києва закрила карну справу, яку було порушено в квітні цього року за фактом невиконання рішення Вищого арбітражного суду України (ВАСУ) про видачу зерна ЗАТ "Київмлин" із запасів Держрезерву, прийнятого літом минулого року. У кінці липня справа була закрита в зв'язку з відсутністю в діях Червоненка складу злочину.

Сам Куратченко вперше дізнався про своє призначення від кореспондента агентства.

У інтерв'ю Інтерфакс-Україна Куратченко відмітив важливість відтворення в Україні Держкомрезерву. За його словами, прем'єр країни Анатолій Кінах, пропонуючи новий пост, окреслив "досить серйозне коло завдань із забезпечення державних резервів за всіма напрямками - оборони, продовольства, матеріально-технічної, енергетичної і іншої".

Володимир Куратченко, 1948 року народження, в 1996-1997 роках був замміністра машинобудування, ВПК і конверсії України, в 1997-1998 роках - першим заступником міністра промислової політики, 1998-1999 роки - головою Запорізької облдержадміністрації, з січня по липень 1999 року - 1-м віце-прем'єром України в уряді Валерій Пустовойтенко, звідки він був звільнений за заяви, котрі не узгоджувалися з політикою уряду.

Після цього він був призначений радником президента України. З грудня 1999 року по червень 2000 року його знову призначили головою Запорізької облдержадміністрації. Очолює Запорізьку обласну організацію Народно-демократичної партії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування