УБЕЗ почав перевірки на використання нелегального софту

Середа, 8 серпня 2001, 18:48
Працівники Управління з боротьби з економічними злочинами (УБЕЗ) почали практикувати перевірку використання підприємствами нелегального програмного забезпечення.

Один з підприємців, що видає один з відомих українських інтернет-проектів, і який побажав залишитися невідомим, повідомив про подробиці недавньої перевірки його підприємства оперативними працівниками одного з районних УБЕЗ міста Києва.

Перевірка була стихійною, УБЕЗівці виїхали за викликом і шукали абсолютно іншу фірму, - комп'ютерну, на яку були отримані оперативні дані про те, що вона займається зламуванням і поширенням неліцензійного програмного забезпечення. Не знайшовши цієї фірми, вони вирішили, що не дарма приїхали, оскільки на території підприємства знаходилися і інші комерційні фірми-орендарі. Дісталося тій, в чиєму офісі було найбільше комп'ютерів (близько 10).

Після того як перевірка фінансової і іншої комерційної інформації про діяльність підприємства не дала результатів, в хід пішли інші методи "розкриття злочину".

Всі проблеми виникли, коли перевіряючі звернули увагу на комп'ютери. Не були залишені без уваги і компакт-диски (приватна власність програмістів, які працюють в цій фірмі).

Зі слів потерпілого бізнесмена, співробітники УБЕЗ не були професіоналами або хоч би поверхневими фахівцями в галузі програмного забезпечення і комп'ютерної техніки. Однак це не перешкодило встановити факт нелегального використання Windows на комп'ютерах цієї фірми. Як наслідок офіс був опечатаний, а діяльність фірми тимчасово припинена.

AIN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...