Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко постраждала через прагнення Росії і України вступити в енергетичний альянс з ЄС – німецький політолог

Четвер, 9 серпня 2001, 11:18
Звинувачення російської прокуратури проти колишнього українського віце-прем'єра Юлії Тимошенко можна пояснити прагненням Росії та України навести порядок в енергетичній галузі, вважає експерт Німецького товариства зовнішньої політики Олександр Рар.

Таку думку політолог висловив в інтерв'ю "Німецькій хвилі".

На думку Рара, найбільш правдоподібною версією нової хвилі обвинувачень проти Тимошенко можна вважати прагнення України та Росії вступити в енергетичний альянс з Європейським союзом. "Кучмі потрібно за будь-яку ціну підключити Україну до нових транспортних коридорів, що йдуть на Захід. Для цього він повинен зупинити розкрадання російського газу з української транспортної мережі", - зазначив німецький політолог.

Політолог також не відкидає, що ці обвинувачення можна розглядати як "політичну розправу" президента Кучми над одним з його головних опонентів на президентських виборах.

На думку Рара, тактика Кучми нагадує тактику президента Росії Володимира Путіна, який бореться з російськими олігархами та корумпованими політиками "руками американської, швейцарської чи іспанської прокуратур".

8 серпня стало відомо про порушення в Росії кримінальної справи проти Тимошенко, яку звинувачують у хабарництві. Тимошенко відкинула ці обвинувачення.

"Німецька хвиля"


Читайте також:

Росія хоче зробити Кучму президентом третій раз – Тимошенко

Росія почала виконувати "українське замовлення", упевнені в "Батьківщині"

У Росії порушено кримінальну справу проти Тимошенко


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...