Львівська влада боїться Кучму через Гонгадзе – голова Львівської спілки журналістів

Четвер, 9 серпня 2001, 12:31
Львівська влада відмовляється затвердити кандидатуру журналіста Георгія Ґонґадзе на нову премію імені В'ячеслава Чорновола в галузі журналістики та публіцистики. При цьому Львівська організація Спілки журналістів не бачить більш гідного претендента.

Премію в розмірі десяти тисяч гривень журналісту й публіцисту, який найбільше спричинився до утвердження демократії, започаткувала Львівська обласна рада в рамках конкурсу "Львівська слава" з нагоди десятої річниці незалежності України.

Проте львівська влада не сподівалася, що Спілка журналістів запропонує кандидатуру Ґонґадзе. Відтоді почалися непорозуміння. "Вони почали шукати якісь відмовки, щоб не допустити взагалі кандидатуру Георгія Ґонґадзе до конкурсу, - розповідає голова львівської організації Спілки журналістів Степан Курпіль. " Мовляв, ми не присуджуємо посмертно, хоча у нас є положення, що, як виняток, можна присуджувати посмертно. Потім такі аргументи, що, мовляв, Ґонґадзе виступав проти влади, то як же влада буде йому давати премію...Тут є, здається, абсолютне нерозуміння з боку чиновників, що таке обласна премія", - вважає Курпіль.

На думку Курпіля, влада патологічно боїться президента, якому це може не сподобатися.

Всіх претендентів на участь у конкурсі повинно затверджувати журі, до складу якого входять керівники творчих спілок Львівщини. Голосування як такого щодо кандидатури Георгія Ґонґадзе не було, але хтось з чиновників, на думку Курпіля, вирішив це питання одноосібно.

"Німецька хвиля"



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування