Дежа-вю на фоні Смирнова

Субота, 1 вересня 2001, 18:00
Міністр внутрішніх справ Юрій Смирнов практично повністю повторив свої ж слова, вимовлені 15 травня цього року. Вбивство журналіста розкрите, і воно не пов'язане з його професійною діяльністю. Змінився тільки об'єкт його думок – тоді він говорив про Гонгадзе, зараз – про Александрова. І першого убили випадково, а другого – через помилку.

У той раз Смирнову довелося потім вибачатися і виправдовуватися, вислуховуючи у Верховній Раді повчальний тон генпрокурора Потебенька. Як виявилося, вбивство Гонгадзе не розкрито, а міністр став відсилати всіх заціклених до його дослівної цитати, де він з мільйоном обмовок повідомив, що, стверджуючи про розкриття злочину, висловлював свою особисту думку – не міністра, а людини і любителя детективних романів.

У цей раз, щоб не було підозр в некоректній інтерпретації заяви Смирнова про розкриття вбивства Александрова, завдяки "Новому каналу" можна повністю навести його слова: "Сталася помилка в об'єкті, скажемо так. Не мали на увазі Александрова, мали на увазі іншу людину. І доказів цьому досить. Так, досить, хоч попереду ще має бути певна робота, щоб добути додаткові докази. Але щоб сказати, що злочин розкрито – доказів досить. І те, що пов'язано це не з професійної діяльністю – також є підстави".

Все коротко і ясно. Однак навіть якщо міністра цитувати не дослівно, йому б все одно не довелося тремтячим голосом виправдовуватися, як 25 травня перед депутатами Верховної Ради. Тому що в тому, що Александрова, коли вбивали, просто переплутали з юристом телекомпанії "ТОР", вже упевнена і Генпрокуратура, якій в першому випадку довелося спростовувати міністра. Щоправда, за цим хором рапортів, як і раніше, немає пояснень тим зрадницьким тонким місцям, викладеним в листі сина Ігоря Александрова. Через яких струнка легенда стає казковим міфом, а слова стають схожими на лапшу для вух.

Читайте також:

Александрова убили через помилку – його переплутали
В абсолютній неоригінальності розписалася українська прокуратура. Вбивці Александрова, згідно з основною версією, прийняли журналіста за одного зі співробітників юридичного бюро компанії "ТОР" – прямо як в історії з Гонгадзе, якого, як вважає слідство, швидше за все, просто убили наркомани.

У вбивстві Георгія Гонгадзе немає політичного мотиву?
Вбивство журналіста Георгія Гонгадзе розкрито, слідство має в своєму розпорядженні комплекс доказів, в тому числі природних, які свідчать про те, що цей злочин носив випадковий характер і його було скоєно з хуліганських мотивів. Про це повідомив журналістам у вівторок у Києві міністр внутрішніх справ України Юрій Смирнов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...