Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати розпочали роботу з обговорення порядку висвітлення роботи парламенту в ЗМІ

Вівторок, 4 вересня 2001, 11:51
8-а сесія українського парламенту, передостання в роботі народних депутатів нинішнього скликання, у вівторок розпочала свою роботу. Відкрив роботу депутатів спікер Іван Плющ, який закликав депутатський корпус "відповідально підійти до виконання задач і планів, що стоять перед 8-ою сесією Верховної Ради третього скликання".

Зі слів Плюща, конкретні завдання на найближчий період були окреслені президентом України Леонідом Кучмою в доповіді на торжествах з нагоди 10-річчя незалежності України. У зв'язку з цим він висловив надію, що поставлені задачі знайдуть відображення в програмі діяльності Кабінету міністрів, яку, за його словами, парламент сподівається отримати найближчим часом.

Плющ запропонував парламентаріям проголосувати за постанову про те, щоб заслухати наступного вівторка звіт уряду про виконання бюджету за 2000 рік.

Оскільки від термінів надання держбюджету до парламенту багато в чому залежить і своєчасність його прийняття, цю сесію "справедливо називають бюджетною". Разом з тим, відзначив він, не треба забувати і про інші задачі.

Зі слів Плюща, профільні комітети пропонують внести на сесію 450 питань. З них президент 44 визначив як невідкладні, а 100 законопроектів пропонує розглянути в першочерговому порядку уряд.

Кажучи про першочергові задачі, що стоять перед депутатським корпусом на 8-ій сесії, спікер зазначив необхідність розгляду Податкового кодексу і ухвалення закону про судоустрій. Він також зупинився на проблемі удосконалення виборчого законодавства.

Плющ нагадав, що на поточній сесії парламент може внести зміни до Конституції (законопроект, що розширює перелік підстав для втрати депутатського мандата).

Крім цього, з його слів, під час сесії необхідно ухвалити закони про Фонд держмайна, про адміністративно-територіальний розподіл, про центральні органи виконавчої влади, про Кабінет міністрів, про президента і ряд інших важливих законопроектів, які регулюють відносини у всіх сферах життя.

Після виступу Плюща депутати приступили до обговорення порядку висвітлення роботи парламенту в ЗМІ.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування