100 днів - замало, щоб підводити підсумки роботи уряду Кінаха

Вівторок, 4 вересня 2001, 12:10
Вперше, ще до виповнення 100 перших днів перебування прем'єра на посту, підсумки його роботи обговорюють до того, як цей термін вийшов. Прес-секретар українського прем'єра Анатолія Кінаха вважає, що сто днів роботи глави уряду не є тим терміном діяльності, після якого треба було б "підводити підсумки і говорити про успіхи".

Кінах був призначений главою нинішнього уряду 29 травня указом президента Кучми. Сто днів його роботи виповнюється 5 вересня.

"Погодьтеся, це вельми умовний відрізок часу - 100 днів. А ось про плани, перспективи, про відповідальність уряду треба говорити, не прив'язуючись до календарних дат. Цього від нас вимагає і прем'єр-міністр", говорить Сергій Нагорянський.

"Масштабність задач", які ставить перед урядом президент України, "передбачає, без перебільшення, величезну роботу на перспективу".

Уряд "працює не сам по собі", "багато що залежить від співпраці з Верховною Радою, насамперед, у прийнятті Податкового, Земельного кодексів, інших законів в сфері економіки". "Сподіваємось, що до кінця року ми спільно зможемо ефективно попрацювати, і вже тоді, напередодні 2002 року, підвести більш-менш конкретні підсумки", - сказав Нагорянський.

У складі нинішнього уряду - 21 чоловік: прем'єр-міністр, перший віце-прем'єр, три віце-прем'єри і 16 міністрів. Наймолодший - міністр економіки і з питань європейської інтеграції Олександр Шлапак, якому 1 січня 2002 року виповнюється 42 роки, найстарший - міністр з надзвичайних ситуацій Василь Дурдинець, якому 27 вересня сповнюється 64 роки. Довше за всіх безперервно в уряді працює міністр оборони Олександр Кузьмук - з 11 липня 1996 року.

У нинішньому Кабінеті міністрів - три народних депутати (сам Кінах, віце-прем'єр Володимир Семиноженко і міністр екології і природних ресурсів Сергій Курикін), а також, як мінімум, 8 членів політичних партій (два члени Аграрної партії України - віце-прем'єр Леонід Козаченко і міністр аграрної політики Іван Кириленко, два члени Соціал-демократичної партії (об'єднаної) - віце-прем'єр Василь Роговий і міністр освіти і науки Василь Кремінь, по одному - Партії промисловців і підприємців - Кінах, Партії регіонів України - Семиноженко, Народно-демократичної партії - міністр транспорту Валерій Пустовойтенко і Партії зелених України - Курикін).

Нинішній уряд своїми головними пріоритетами називає реалізацію курсу реформ Кучми, подальше закріплення позитивних результатів в економіці, поліпшення добробуту життя людей, боротьбу з бідністю, а також інтеграцію української економіки до європейської і світової системи, забезпечення прав і свобод людини.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...