Волков: ТУНДРА – це братська могила

Вівторок, 4 вересня 2001, 13:37
Або у Волкова справді дуже високі вимоги до партнерів, або колишній радник Кучми, якого то відсторонювали, то знову наближували до двору, залишився біля розбитого корита. "Демократичний союз" не вважає за можливе з кимось об'єднуватися на виборах-2002 – принаймні, така ситуація станом на початок осені 2001. "Сьогодні я не бачу ні одного об'єднання, ні одного об'єднання, яке б нас приваблювало, щоб з ними іти разом", - заявив Волков в інтерв'ю УП у перший день роботи передостанньої сесії парламенту.

До виборів Волков готується – сам зізнався, що протягом півторамісячної відпустки "тиждень в Криму був – поздоровляв президента, а потім повернувся, і була поїздка по всіх округах – ми за літо об'їздили 90% всіх округів".

Невідомо, у провінції з'явилися у Волкова такі погляди чи в столиці, але несподівано різкого епітету від лідера "Демсоюзу" отримав проект ТУНДРА, коронований пресою на нову партію влади. "Об'єднання непогане оце ж… "Трудова Україна", НДП, Аграрна партія і ця… Партія регіонів. Я вважаю, що це братська могила. Буде дуже багато проблем. Ці партії не додають, не додають "Регіонам". У "Регіонів" є своя база – такою базою може стати донецький регіон. Що є за тими [іншими трьома] партіями – я не знаю. У них немає ані структури, як я знаю, ані коштів, і вони будуть обузою для "Регіонів".

Як випливає зі слів Волкова, ТУНДРА не вкладається у його критерії політика і політтехнолога: "Я стою на таких позиціях: якщо партії об'єднуються, то вони мають щось додавати одна одній. А якщо партія забирає у іншої партії – це об'єднання некваліфіковане і неправильне".

Однак, у самого Волкова з альянсами не все гаразд. Нічого, схоже, не вийде у "директора-розпорядника Верховної Ради часів формування більшості" і з об'єднаними соціал-демократами – стратегічними партнерами "Демсоюзу" за парламентом. "Ви ж розумієте, що СДПУ(О) сьогодні партія така, яка має певний рейтинг – близько 5%. І слабкі партнери їм не потрібні. Сьогодні, щоб ми не казали, по рейтингу ми слабкіші. У нас рейтинги 2,2%-2,8%. Але ще не вечір".

Як виявилося, є у Волкова і таємний, але, схоже, нереальний об'єкт бажання – коаліція з Ющенком: "Безумовно, прізвище Ющенка додає до об'єднання мінімум 5%. Тому, конєчно, хотілося б приєднатися до такої людини. Але він має чітко заявити свої позиції, і сказати, що він справді очолює блок – і який саме". Поки ж, на думку Волкова, об'єднання екс-прем'єра ще не існує у природі. "Ющенко ж сам нічого не сказав, нічого не заявив з цього приводу. Все розказують ті, хто хотів би бачити Ющенка на чолі списку".

Та й до правого табору він також ставиться скептично: "У Рухів, якщо вони не об'єднаються, є дуже велика проблема пройти 4-процентний бар'єр. Якщо їх не об'єднає Ющенко. Але ви знаєте, Віктор Андрійович мовчить з цього приводу. І яка там буде конфігурація, ще не відомо".

Однак чи залишиться волковський "Демсоюз" одинаком на виборах-2002, сам лідер категоричне це не стверджує: "У нас ще є час. Ми почекаємо, ми побачимо, які будуть розклади". Однак взагалі "на даному етапі ми робимо все, щоб партія "Демократичний союз" набрала більшого рейтингу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування