Потебенько помилився і забирає своє подання на Лазаренка з парламенту

Вівторок, 4 вересня 2001, 17:24
Генеральний прокурор України Михайло Потебенько передумав і має намір відкликати з Верховної Ради України подання про дачу згоди депутатів на притягнення до карної відповідальності і арешт екс-прем'єра, народного депутата Павла Лазаренка.

Як повідомив в інтерв'ю журналістам у вівторок голова комітету парламенту з питань регламенту і депутатської етики Віктор Омеліч, таке рішення було прийняте під час спільних консультацій членів комітету з Потебеньком, з головою Верховного суду Віталієм Бойком та з юристами. Провести такі консультації попросив спікер Іван Плющ.

У серпні генпрокурор України Потебенько направив до парламенту подання на дачу згоди на притягнення до карної відповідальності і арешт депутата, колишнього прем'єра Павла Лазаренка, який знаходиться в США під судом за обвинуваченням у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом.

Зараз Потебенько заявляє, що Лазаренко підозрюється також у причетності до організації вбивств народного депутата Євгена Щербаня і глави біржового комітету Української міжбанківської валютної біржі Вадима Гетьмана.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування