Міліція готується "жорстко" зустріти річницю зникнення Гонгадзе

Середа, 5 вересня 2001, 14:31
Міліція вже готується вжити "більш жорстких заходів", якщо під час заходів 15-16 вересня, присвячених річниці зникнення журналіста Георгія Гонгадзе, опозиціонери "повторять провокації", подібні подіям 9 березня 2001 року.

Як заявив міністр внутрішніх справ України Юрій Смирнов, котрий супроводжує президента України в Софії, його головне бажання - не допустити, щоб "ще шість десятків наших співробітників постраждали ні за що".

"Будемо активно чинити вплив на їх протизаконні дії, якщо вони це допустять. У нас є в арсеналі, згідно із законом, можливості поводитися не просто стоячи з щитами і в касках, коли в нас летять цеглини, каменюки і метал", - ось що міністр має на увазі під жорсткими заходами.

9 березня МВС "не чекало" подібного розвитку ситуації, сказав Смирнов в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, але зараз, "навчені уроком, ми, про всяк випадок, приготуємося діяти в рамках закону".

Разом з тим, Смирнов сподівається, що "протилежна сторона також володіє певним комплексом здорового глузду". "Я не думаю, що вони хочуть знов на собі відчути 9 березня, щоб ще раз десяток осіб посадили". Насправді, така фраза міністра більше схожа на залякування, ніж на заклик до "здорового глузду".

Міністр запевнив, що на майбутніх заходах співробітники МВС не збираються нікого провокувати, "як це було і раніше". "Будемо нести службу відповідно до наших обов'язків, які базуються, передусім, на законі".

Смирнов запевняє, що для забезпечення правопорядку під час майбутніх подій київська міліція обійдеться власними силами, і не залучатиме додаткових співробітників з інших регіонів.

І всі ці загрози - після інформації про те, що Форум нацпорятунку готує ряд заходів, присвячених річниці зникнення Гонгадзе, - хода, мітинг і встановлення стели в пам'ять про вбитих журналістів в Україні.

Журналісти мають намір відмітити цей день по-своєму - 16 вересня плануються збори журналістів України, де, можливо, буде створено "Етичну журналістську комісію" для протидії "чорному PR" під час виборчої кампанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News