Злочинці, що втекли з "Бутирок", можливо, попрямували у бік України

Четвер, 6 вересня 2001, 19:30
Правоохоронні органи Росії мають в своєму розпорядженні інформацію про те, що троє злочинців, засуджених до довічного ув'язнення, втекли з Бутирського СІЗО Москви, попрямували у бік України.

"Є достатньо інформації вважати, що злочинці попрямували в бік України чи Молдови", - заявив заступник начальника ДУІН Мінюстиції РФ Олександр Волох.
Він закликав жителів Росії надати допомогу правоохоронним органам інформацією про переміщення злочинців і гарантував при цьому конфіденційність.

У даний момент, зі слів Волоха, проведене попереднє розслідування причин втечі. Він не відкидає можливості посібництва втечі з боку персоналу ізолятора.

Основною причиною втечі Волох назвав те, що співробітники СІЗО "звикли до стандартних перевірок, а злочинці виявилися більш винахідливими, їм нічого було втрачати". Крім того, зі слів представника Мінюстиції, "підвела цегельна кладка, якій більше 230 років".

Ще однією причиною, яка уможливлює втечу, Волох назвав загальний стан особистого складу Мінюстиції, що переживає дуже сильні психологічні і фізичні навантаження при мізерній оплаті труда. З системи Мінюстиції йдуть професіонали. Серед випадкових людей, іноді просто професійно непридатних, зустрічаються і особи із заздалегідь злочинними намірами, - заявив заступник начальника ДУІН.


Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News