Соціалісти об'єднуються з "Батьківщиною" і ПРП

Четвер, 6 вересня 2001, 20:52
Представники керівництва Соцпартії України, партій "Батьківщина" і "Реформи та порядок" заявляють про намір об'єднати широкий спектр демократичних сил в Україні з метою перемоги демократичної коаліції, насамперед на парламентських виборах. Про це заявив перший секретар політради СПУ Іосиф Вінський.

Вінський повернувся з Варшави, де ці питання обговорювалися з представниками партій "Батьківщина" і ПРП, і було досягнуто "однозначне рішення" про необхідність проведення роботи з керівництвом цих партій з метою створення "політичного союзу, направленого на розв'язання проблем демократичних реформ, а також зміну системи влади і її носія - Леоніда Кучми".

"На цій основі ми готові об'єднатися в надзвичайно великому політичному спектрі - від лівоцентристів і центристів до правоцентристів", - підкреслив Вінський.

Між тим, парламентська фракція соціалістів "Лівий центр" веде переговори "з повним спектром політичних сил, представлених в парламенті", щоб набрати в сесійному залі 301 голос і подолати вето президента на закон про вибори народних депутатів.

При цьому він підкреслив, що з метою об'єднання зусиль по подоланню президентського вето на закон про вибори "соціалісти готові на надзвичайно великі компроміси" і будуть до кінця відстоювати свою позицію, сказав Вінський.

На остаточне політичне рішення з питання подолання вето вплине думка фракцій і керівництва політичних партій, з якими соціалісти сьогодні проводять консультації.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News