Банкрутство банка "Україна" є штучним - Вітренко

П'ятниця, 7 вересня 2001, 19:53
Лідер ПСПУ Наталя Вітренко виступила з відкритим листом на адресу Кучмі, в якому протестує проти закриття банку "України".

"Процедура банкрутства агропромислового комерційного банку "Україна", зокрема, тендер на продаж його майна, є неприпустимою в розв'язанні питань повернення боргів цього банку", - вважає Вітренко, яка є членом тимчасової слідчої комісії ВР для з'ясування причин, що привели до кризового стану банка "Україна".

Вітренко вважає, що "божевільне розкрадення коштів у банку "Україна" відбувалося у період з 1996 по 1999 роки з мовчазної згоди Національного банку України". "Конкретні юридичні і фізичні особи використали кредитні ресурси банка "Україна" для створення і розвитку власного бізнесу", - передає слова Вітренко Інтерфаксу-України.

Депутат також зазначила, що володіє інформацією, за якою "головні боржники банку "Україна" знаходяться в парламентській більшості", що висловила, за її словами, підтримку Кучмі.

"Те, що ні НБУ, ні Генпрокуратура України не надають повної інформації слідчої комісії про конкретних боржників, і державні структури не вживають необхідні заходів для стягування з них наданих кредитів, наштовхує мене на думку, що ці боржники сподіваються на Ваш (Кучми) захист".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування