У перший день на Афганістан впало близько 100 ракет

Понеділок, 8 жовтня 2001, 16:17
У ракетно-бомбових ударах по об'єктах в Афганістані брало участь до 20 стратегічних бомбардувальників США і приблизно 50 літаків палубної авіації, повідомили у понеділок Інтерфаксу інформовані військові джерела у Москві і Душанбе.

За їх даними, по цілях на території Афганістану було випущено понад 50 крилатих ракет морського базування з кораблів і підводних човнів в Аравійському морі. Крім того, приблизно 40 крилатих ракет повітряного базування були випущені зі стратегічних бомбардувальників.

Усього було здійснено "три хвилі ударів" по об'єктах в Афганістані. Перший наліт був здійснений у неділю, між 18:30 та 20:00 за середньоєвропейським часом із застосуванням тільки крилатих ракет. Ударів зазнали аеродроми, де базуються бойові літаки, системи ППО, а також пункти управління і зв'язку талібів. "Це був найпотужніший удар", - відзначив один з експертів.

Другий удар був нанесений у період з 20:30 по 22:00 за середньоєвропейським часом. У ньому брали участь стратегічні бомбардувальники В-52, В-1В і В-2, а також літаки палубної авіації - 25 літаків F-14 і F-18 з двох американських авіаносців "Ентерпрайз" і "Карл Вінсон". Ударів з повітря зазнала військова інфраструктура і місця зосередження формувань талібів.

Третій удар почався зранку у понеділок - приблизно о 1:00 по Європі – і тривав приблизно дві години. У ньому також брали участь стратегічні бомбардувальники, що дислокуються на авіабазі Діего-Гарсія (архіпелаг Чагос, Індійський океан) і літаки, що піднялися з авіаносців, які знаходяться в Аравійському морі.

Участь у ракетно-бомбовому ударі, який було нанесено в неділю по позиціях талібів в Афганістані, взяли два британських ядерних підводних човни. Як повідомляє у понеділок лондонська "Таймс", у військовій акції були задіяні АПЧ "Трафальгар" і "Трайемф" з 12-ма крилатими ракетами "Томагавк" на борту, які завдали ударів по позиціях талібів на півдні Афганістану.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
15:06
Країни G7 обіцяють посилити протиповітряну оборону України
14:55
До України повернути 17-річну дівчину, яку вивезли з ТОТ до Росії
14:51
Вчені знайшли докази публічного осквернення решток королівської родини Мая у Гватемалі
14:49
Україна отримає понад пів мільярда євро для проєктів в енергетиці та відновленні житла
14:29
Як Росія відповідає на запити Червоного Хреста про підтвердження полону? Пояснює речник МКЧХ
Усі новини...