Томенко іде від Кучми та стає майже опозиціонером

Понеділок, 8 жовтня 2001, 16:53
Директор Інституту політики Микола Томенко звернувся із заявою до Кучми з проханням виключити його з числа членів громадської ради експертів із внутрішньополітичних питань при президенті України.

"Громадська рада так і не стала місцем серйозних наукових дискусій щодо оптимальних державних рішень з ключових питань української політики. В період так званих "касетної справи" та "справи Гонгадзе" Рада промовчала, більше того, в порушення Вашого Указу, не збиралася на свої засідання понад півроку", - ідеться у заяві Томенка.

Останньою краплею для Томенка стало засідання Громадської ради від 3 жовтня 2001 року – "класичний приклад оберігання президента України від інших думок про нове виборче законодавство". "ЗМІ проінформували про одностайне схвалення вашого вето на Закон про вибори народних депутатів членами Громадської ради. Мене, як члена цієї Ради, навіть не попередили та, відповідно, не запросили на засідання".

"З огляду на вищевказане, не бачу жодної необхідності й надалі бути в складі Громадської ради експертів із внутрішньополітичних питань при Президентові України", - заявив Томенко Кучмі.

Крім посади директора Інституту політики Микола Томенко є членом правління партії "Реформи і порядок".

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування