Аграрії не виключають можливості об'єднання ТУНДРи та "Нашої України"

Понеділок, 8 жовтня 2001, 16:57
Лідер Аграрної партії України, глава Львівської обладміністрації Михайло Гладій вважає за можливе створення коаліції двох виборчих блоків "За єдину Україну" (екс-ТУНДРА) і "Наша Україна". Переговори про створення коаліції можуть початися після того, як обидва блоки будуть юридично оформлені.

Коментуючи заяву лідера "Нашої України" Віктора Ющенка про те, що той готовий вести переговори з Аграрною партією, Гладій заявив, що АПУ буде постійно вести переговори з центристськими і правоцентристськими партіями.

Разом з тим, підкреслив він, головна задача блоків "За єдину Україну" і "Наша Україна" полягає не в тому, щоб з'ясувати, хто сильніший, а в тому, щоб "менше пропустити до парламенту комуністів і іжє з ними, які є антидержавницькими силами", і разом більшістю пройти до Верховної Ради.

Він також заявив, що ще одним учасником блоку "За єдину Україну" може стати партія "Едність", лідером якої є київський міський голова Олександр Омельченко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, крім Аграрної партії в блок "За єдину Україну" ввійшли Народно-демократична партія, Партія Регіонів, партія "Трудова Україна". Про свій намір брати участь у блоці "Наша Україна" заявили Народний Рух України, Український Народний Рух, партія "Реформи і Порядок", Селянська демократична партія, Ліберальна партія, Християнсько-народний союз, партія "Солідарність".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування