Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Пинзеника пройшлася по хобі Суркіса

Понеділок, 8 жовтня 2001, 17:06
Однієї перемоги над Суркісом-Медведчуком для партії Пинзеника замало. Ну не розуміють у "Реформах і порядку" настанови голови Федерації футболу, який порадив "бджолам" не лізти до найпопулярнішого виду спорту, а зайнятися "виплатами грошей остарбайтерам" від імені "своїх товаришів з німецьких тюрем". Не минуло і тижня після рішення суду зобов'язати видання ес-деків "Киевские ведомости" одинадцять разів вибачитися перед Пинзеником, як ПРПісти продовжили наступ і наїхали на Суркіса. Подразником виступив член правління "Реформ і порядку", голова Інституту політики Микола Томенко.

Томенко не є суб'єктом законодавчої ініціативи, тому проекти законів писати не може. Водночас він входить до Ради експертів з питань внутрішньої політики при Кучмі, носить титул одного з провідних політологів країни та розуміє, що просто ігнорувати його ідеї було б негарно. Підкласти свиню ес-декам директор Інституту політики спробував на їх же рідному полі – футбольному. Томенко написав листа-пропозицію до голови бюджетного комітету Верховної Ради Турчинова, міністра фінансів Мітюкова та головного митаря Азарова "про введення податку з футбольного трансферу з купівлі-продажу футболістів".

Забирати у Суркіса в бюджет Томенко пропонує 20-28% від суми кожної трансфертної операції. "До прибуткової бізнесової діяльності, що досі не врегульована законодавством, належить і футбольна трансферна політика", - нагадує пеерпіст. Аби надати листу антураж монаршої волі, Томенко натякає, що "практично не виконуються" укази Кучми з гучними назвами "Про заходи щодо легалізації фізичними особами прибутків, з яких не сплачено податків" та "Про заходи щодо посилення боротьби з приховуванням неоподаткованих прибутків, а також відмиванням прибутків, одержаних незаконним шляхом".

"Тільки за останні кілька років до закордонних клубів Італії, Німеччини, Великої Британії, Росії, Ізраїлю продано кілька десятків українських футболістів. Сума трансферів складає кілька десятків мільйонів доларів. Найбільш резонансні, про які згадували засоби масової інформації:

Андрій Шевченко - "Мілан", Італія = 25 млн. дол.
Олег Лужний - "Арсенал", Велика Британія = 2 млн. фунтів стерлінгів
Сергій Ребров - "Тоттенхем", Велика Британія = 12 млн. фунтів стерлінгів
Дмитро Михайленко - "Хапоєль", Ізраїль = 700 тис. дол.
Сергій Коновалов - "Бейтар", Ізраїль = 750 тис. дол.
Едуард Цихмейструк - "Спартак", Росія = 500 тис. дол".

Є в Томенка і причина, через яку Суркіс (а п'ятеро з наведеного списку поїхали за кордон саме з "Динамо") має ділитися грошима: "усі ці футболісти навчалися в дитячо-спортивних школах, українських футбольних клубах, які донедавна належали до державної або комунальної форм власності, тобто фінансувалися з державного бюджету". Додаткові ж фінансові надходження, вважає Томенко, можна було б "використати на розвиток фізичного виховання та спорту". Але точно не на уроки футболу, проти запровадження яких ПРП виступала у попередній серії протистояння "лібералів" та "олігархів".

P.S. Все ж таки у Томенка відчувається недолік футболього виховання. Наведені в його зверненні Михайленко і Коновалов офіційно ще не продані "Динамо", сватали іх до однієї й тієї ж команди ("Бейтар"), та й грошей пропонують за них менше, - мільйон за двох.

Читайте також:

Суркіс програв Пинзенику в суді

ПРП протестує проти ініціативи Суркіса - введення уроків футболу

Суркіс порівняв ПРП з собаками і порадив не лізти до футболу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування